TREND 3: MINIMALISME


De kunst van het durven weglaten

Minimalisme, die trend kennen we toch al langer? Dat klopt. Deze trend is niet nieuw, maar wordt steeds meer toegepast. De kern van minimalisme: alles wat afleidt van het hoofddoel, achterwege laten. Geen poespas dus. Maar in 2020 zien we wel een twist binnen deze trend.

Ieder bedrijf wil de aandacht van de bezoeker trekken. Hoe voorkom je dat je maar blijft zwaaien en springen zonder resultaat? Oftewel: hoe onderscheid je jouw bedrijf van andere bedrijven? Dat kan door bewust na te denken over essentiële onderdelen in je design en de focus te leggen op het doel. Het is dan ook niet alleen mooi, maar ook heel functioneel. Er is weinig afleiding, waardoor de inhoud makkelijker opgenomen kan worden.

4 kenmerken van minimalisme

  1. Er wordt gebruik gemaakt van een beperkt kleurenpalet.
  2. Er zit bewust veel ruimte in het design.
  3. De typografie is goed op elkaar afgestemd. Een fontfamilie in een aantal varianten is voldoende.
  4. De inhoud is kort en krachtig.

Toffe voorbeelden

SMPL

Dit merk voert minimalisme in de hele uitstraling door. Je ziet gelijk dat dit zeker niet betekent dat het saai hoeft te zijn.


Minimalistische posters

Op deze website zijn bestaande filmposters opnieuw gemaakt, maar dan met minimalisme als insteek.


De Correspondent

Deze omslagen zijn een mooi voorbeeld van minimalisme. Een basiskleur, een afbeelding en een paar regels tekst, maar toch een aansprekende serie omslagen.

Hoe pas je deze trend toe?

In 2020 verwachten we dat de trend minimalisme meer gaat sprankelen door de toevoeging van kleur. Kies voor een hoofdkleur en eventueel een aanvullende tintkleur. Dat mag dus best een felle kleur zijn. Denk daarnaast goed na over wat de essentie is van wat je wilt vertellen of laten zien. Maak keuzes en laat alle niet-functionele elementen achterwege.

image

Benieuwd welk design bij jouw strategie past? We denken graag met je mee. Neem hier contact met ons op.

image

MixCom, Branderweg 5a, 8042 PD Zwolle, Tel. 038 - 303 10 50, mixcom.nl