DESIGN FUNCTIES

Laat je content ­­ schitteren


Leesduur: 4 minuten


Een online publicatie kun je op verschillende manieren ontwikkelen. Wij gebruiken Foleon om je content te laten schitteren. Dit wil je weten over het ontwerpen van een online magazine met Foleon.

Hoe wordt een magazine opgebouwd?

Voor een publicatie of publicatiegroep bepaal je de algemene indelingen en basisvormgeving bij de thema-instellingen. Denk hierbij aan het logo, de positie en indeling van de menubalk, de basiskleuren en de algemene styling van tekstonderdelen. Maak je meerdere edities? Dan gelden deze instellingen voor alle publicaties. De opbouw van een pagina gebeurt door het ‘stapelen’ van contentblokken, waarin je weer diverse onderdelen kunt combineren om tot een mooi geheel te komen. Zodra de basis van het magazine staat, kan je de responsive weergave optimaliseren voor tablet en mobiel.

Op pagina 7 lees je meer over het volledige proces van de ontwikkeling van een online magazine.


Onderdelen

Binnen de contentblokken kunnen diverse onderdelen gecombineerd worden. Op die manier creëer je afwisseling én een mooi geheel. We noemen de belangrijkste mogelijkheden.


Wat is Foleon?

Foleon is een online applicatie om interactieve digitale magazines mee te maken. Bekijk hier de introductievideo van Foleon voor een impressie.


Standaard templates binnen Foleon

Binnen Foleon zijn heel veel standaard templates beschikbaar. Deze kunnen naar wens gevuld en aangepast worden. Het voordeel daarvan? Je kunt redelijk snel een publicatie samenstellen, ook als je geen techneut of designer bent. Deze templates zorgen er wel voor dat de uitstraling meer generiek is en zullen mogelijk niet volledig aansluiten bij de stijl van je bedrijf of merk. Gelukkig kunnen wij dit met maatwerk oplossen.


Maatwerk templates ontwikkelen

Wil je echt een unieke stijl en de vormgeving beter laten aansluiten bij de look & feel van je merk of product, dan kunnen wij binnen de mogelijkheden van Foleon een maatwerk-design maken. Door onze ervaring kunnen we het maximale uit de mogelijkheden van deze tool halen, zodat we uniekere templates kunnen ontwerpen. Zo creëren we een optimale beleving en een goede gebruikservaring.


Artikel delen?


Meer weten over het ontwerpen van een online magazine? Wij helpen je graag verder! Bel 038 303 10 50 of laat hier je gegevens achter.

MixCom Design, Branderweg 5a, 8042 PD Zwolle, Tel. 038 - 303 10 50, mixcom.nl